Väinöntalo eläväksi on pilottihanke, joka tuottaa verkkosisältöä paikallisen historian ja elämäntavan esittämiseksi suurelle yleisölle sekä mittaa näiden sisältöjen tavoittavuutta ja kiinnostavuutta kansallisesti sekä kansainvälisesti.

Hankkeen keihäänkärkenä tuotetaan ammattitaidolla tehty kuusiosainen Talonpoikain elämää -lyhytdokumenttielokuvasarja, joka käsittelee historiallisen järviseutulaisen talonpoikaistalon arkista elämää monitahoisesti. Lisäksi hankkeessa tuotetaan talonpoikainelamaa.fi verkkosivusto, jonne tuotetaan erityyppistä teksti-, kuva- ja videosisältöä jakaen tätä myös sosiaalisen median kanaviin.

Tuottamalla mainittua sisältöä on hankkeen tavoitteena tuottaa laadukasta materiaalia ja siten kasvattaa Väinöntalon brändiarvoa ja lisätä sen tunnettuutta, yhdistää ja osallistaa eri-ikäisiä evijärveläisiä ja järviseutulaisia aina lukiolaisista eläkeläisiin sekä kasvattaa alueen matkailuvirtoja ja toimia pilottihankkeena muille talonpoikaismuseoille. Hanke jatkaa Väinö Tuomaalan, yhden Suomen merkittävimmän kansanperinteen tallentajan, työtä päivittäen sitä nykypäivän odotuksia ja vaatimuksia vastaavaksi.

Hanketta on rahoitettu Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. Tuen on jakanut Leader-ryhmä Aisapari.

Loppuraportti

Hankkeen loppuraportti (PDF)

icon leader icon eu rahasto aisapari

Mikä Väinöntalo?

Väinöntalo – Järviseudun museo on Evijärvellä sijaitseva, kotiseutuneuvos Väinö Tuomaalan kokoama museo, joka esittelee järviseutulaisen talonpojan elämää, sen arkea ja juhlaa, entisajan kädentaitoja, uskomuksia sekä pyynti- ja tapakulttuuria. Museoalueella on 19 rakennusta ja kokoelmissa noin 20.000 esinettä.

Väinöntalo on auki taas kesällä 2021!

Tutustu Väinöntaloon!

Väinöntalo eläväksi -hanke sosiaalisessa mediassa

Seuraa hanketta Instagramissa!

Aisapari Aisapari Aisapari Leader Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto
© Evijärven kunta 2021